MAVİ MARMARA SALDIRISININ 12. YILINDA ADIYAMAN’DA KUDÜS PROGRAMI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

MAVİ MARMARA SALDIRISININ 12. YILINDA ADIYAMAN’DA KUDÜS PROGRAMI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

  • 01 Haziran 2022, 09:17
  • 329 görüntülenme
  • 3 dk tahmini okuma süresi

HAK-İŞ Konfederasyonluğu Kudüs Komitesi tarafından Adıyaman'da Mavi Marmara Saldırısının 12. yılında "Kudüs İçin Ayaktayız Filistin İçin Buradayız" toplantısı gerçekleştirildi. 

Program şehitlerimiz için saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. İstiklal Marşı’nın ardından Kur’an tilaveti ve Kudüs Komitesi tarafından hazırlanan video gösterimi gerçekleştirildi.

Sendikamız Malatya Bölge Başkanı Bülent Pektaş, Sendikamız Adıyaman Temsilcisi ve Üyelerimizin katıldığı programda, HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan, Filistin Ankara Büyükelçisi Dr. Faed Mustafa, HAK-İŞ Kudüs Komitesi Başkanı Hüseyin Tanrıverdi, Adıyaman Valisi Mahmut Çuhadar, Adıyaman Belediye Başkanı Dr. Süleyman Kılınç, HAK-İŞ Adıyaman İl Başkanı Hasan Kılınç, Mavi Marmara Gazisi İHH Şanlıurfa Şube Başkanı Behçet Atila ve Mavi Marmara gemisinde bulunan eğitimci Cemal Yılmaz bir konuşma yaptı. 

HAK-İŞ Genel Başkanımız Mahmut Arslan, “Kudüs İçin Ayaktayız, Filistin İçin Buradayız" temasıyla Manisa’da başlattığımız, Trabzon, Konya ve Hatay ile devam ettirdiğimiz Kudüs programlarının bir yenisini Hizmet-İş Sendikamızın Adıyaman Şubesi eski Denetleme Kurulu Üyesi ve Mavi Marmara Şehidimiz Fahri Yaldız anısına Adıyaman’da gerçekleştiriyoruz” diye konuştu.

Arslan, “İnsani Yardım Vakfı (İHH) tarafından, 31 Mayıs 2010 tarihinde Gazze'ye insani yardım götürmek için yola çıkan Mavi Marmara gemisindeki masum insanlara yönelik siyonist İsrail askerlerince yapılan kanlı saldırının 12. yılı münasebetiyle HAK-İŞ/Hizmet-İŞ üyesi Fahri Yaldız başta olmak üzere tüm Mavi Marmara şehitlerimizi saygıyla, rahmetle anıyoruz” dedi.

“FİLİSTİN GÖNÜLLÜSÜ YÜZLERCE İNSAN BİRARADA"

Adıyaman’da Filistin gönüllüsü yüzlerce insanın bir salonda bir araya gelmesinden dolayı büyük bir mutluluk duyduklarını ifade eden Arslan, “Böyle bir salonda, böylesine önemli bir toplantı için biraraya geldik. Bu salonu dolduran Adıyamanlı kardeşlerimizin hepsine teşekkür etmek istiyorum” diye konuştu.

“ŞEHİTLERİMİZİ DUALARLA ANDIK”

Arslan, toplantıya katılan tüm konukların Filistin konusunda çok değerli bilgiler verdiğini hatırlatarak, “Bu toplantının önemini her bir dostumuz ayrı ayrı anlattı. Bütün konuşmaların sonunda hayırlı bir işi gerçekleştiriyoruz. Kardeşimiz, yol arkadaşımız, dava arkadaşımız Fahri Yaldız ve tüm Mavi Marmara şehitlerimizi andık. Onlar için Kur’an okuduk, mezarları başında andık, onların hayatlarından bahsettik. Şehitlerimize hayır dualarımızı gönderdik, gazilerimize teşekkür ettik” diye konuştu.

Program sonunda HAK-İŞ Genel Başkanı Arslan katılımcılara fidan sertifikası takdim etti. 

Program toplu fotoğraf çekimi ile son buldu.